Έργο Διεξαγωγής Εκλογών

Ανάληψη και Υλοποίηση Έργου Διεξαγωγής Εκλογών ΠΑΣΟΚ

H COMPUTER STUDIO ανέλαβε το έργο της διεξαγωγής των εκλογών του ΠΑΣΟΚ το 2007 και υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία όλο το εγχείρημα σε μόλις τριάντα πέντε ημέρες.

Το ΠΑΣΟΚ προμηθεύτηκε 3.300 μεταχειρισμένους υπολογιστές Dell & Fujitsu Siemens με οθόνες CRT 15″ και 100 φορητούς (laptops). Η πλειοψηφία των υπολογιστών είχε επεξεργαστές intel P3@1Ghz με 256MB ή 512MB RAM.

Η COMPUTER STUDIO παρήγαγε και εγκατέστησε σε USB Sticks το λειτουργικό σύστημα με την τότε τελευταία έκδοση του Xubuntu και την εφαρμογή διαπίστευσης για την περίπτωση που δεν υπάρχει επικοινωνία με τον κεντρικό server. Δινόταν δηλαδή η δυνατότητα να γίνεται η διαπίστευση τοπικά από την τοπική βάση που υπήρχε αποθηκευμένη και λειτουργούσε σε MySql με τους εκλογείς των καταλόγων του Υπουργείου Εσωτερικών που χρησιμοποιούνται στις Εθνικές Εκλογές. Όταν αποκαθίστατο η σύνδεση, η εφαρμογή έστελνε αυτόματα τα στοιχεία στην κεντρική βάση δεδομένων. Επίσης ήταν εγκατεστημένα προγράμματα που έτρεχαν και αναζητούσαν το είδος της σύνδεσης με το INTERNET (.ΑDSL, 3G κ.λπ.) και συνέδεαν στο δίκτυο αυτόματα το τερματικό.

Το όλο εγχείρημα της εγκατάστασης δεν χρειαζόταν γνώσεις από το χειριστή παρά μόνο την εκκίνηση του Η/Υ και την τοποθέτηση του USB Stick στην ανάλογη θύρα. Τα υπόλοιπα τα αναλάμβανε αυτόματα η εφαρμογή εγκατάστασης που είχε αναπτύξει η εταιρεία μας.

Υπήρχαν 1.400 εκλογικά κέντρα, σε περισσότερα από 950 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Σε συνεργασία με τον ΟΤΕ δημιουργήθηκαν πανελλαδικά 1.800 συνδέσεις με το VPN του ΠΑΣΟΚ μέσω ADSL ή ISDN γραμμών. Σε σημεία που για διάφορους λόγους δεν ήταν δυνατή η σύνδεση χρησιμοποίησαν 3G/GPRS modems. Τα δεδομένα αποθηκεύονταν σε 2 servers και ένα data storage τα οποία φιλοξενήθηκαν στον ΟΤΕ και στο χώρο της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης. Η υποδομή των servers επέτρεπε την επεξεργασία 6.000 συναλλαγών (Transactions) το δευτερόλεπτο.

Χρησιμοποιήθηκαν 1.800 USB Sticks με τα οποία στάλθηκε η τελική έκδοση της εφαρμογής διαπίστευσης, στην οποία περιλαμβανόταν και οι βάσεις δεδομένων με τον εκλογικό κατάλογο του ΥΠΕΣ και το Μητρώο Μελών και Φίλων του ΠΑΣΟΚ. Το USB Stick με την εισαγωγή του στους υπολογιστές, περιείχε ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα (script) που εκτελώντας το απλά, εγκαθιστούσε την εφαρμογή με τις βάσεις δεδομένων χωρίς καμία άλλη παρέμβαση από την πλευρά του χειριστή.

Η εφαρμογή διαπίστευσης σχεδιάστηκε από την COMPUTER STUDIO σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες της διεξαγωγής των εκλογών του ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία εκλογής του προέδρου. Υλοποιήθηκε με χρήση εργαλείων Ανοικτού Λογισμικού (open source): perl, php, mysql & javascript, με κύριο μέλημα να λειτουργεί σωστά και αδιάκοπα, είτε ο υπολογιστής ήταν συνδεδεμένος είτε όχι στο VPN.

Στις εκλογές προσήλθαν και πιστοποιήθηκαν με επιτυχία 840.000 εκλογείς.

Έχετε ερωτήσεις ή θέλετε περισσότερες

πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας;

Αλλαγή Μεγέθους
Αντίθεση